Visioner i Vest

Det nye afsnit af Amagerstemplet er første del af det, jeg kalder West Side Story; to afsnit, der er dedikeret til metrostrækningen fra Vestamager til Islands Brygge – og alle de forandringer, der præger området.

Området er nemlig i rivende udvikling. I løbet af de sidste ti år, er der skudt flere kæmpestore bygninger op på den vestamagerkanske prærie. Samtidig er beboersammensætningen i forandring. Personer, der måske aldrig har sat sine ben på øen, spiller pludselig golf eller slår sig ned i de gamle haveforeninger ”ude hvor metroen vender”.

Første afsnit handler om Ørestaden, der siden det blev besluttet, at den skulle opføres, er blevet kritiseret for at være dyr, tom og mangle sjæl. I afsnittet har jeg afklædt mig fordomme, iført mig windbreaker og taget en tur med metroen. Du kommer med ud i det, der engang var Danmarks dyreste golfklub, en tur i Fields med veninderne og ind i Prebens magiske stue.

Preben er typen, der ser potentiale i det, andre kasserer. Han finder ting og sager i containere, reparerer eller bygger nyt af delene. På billedet herunder er en af de biler, han har bygget ud af gamle rulleskøjter og udsmidt lego og en elefant bygget af møtrikker og skruer.

 

 

Du kan høre, hvad jeg har fået ud af en visit i den nye bydel – og hvad jeg mener, bydelen har lært og kan lære af det gamle Amager her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *